De Algarve Restaurants en shopping

De Algarve, Portugal Vanuit Casa Josephina, uw droom vakantiehuis Algarve
Uitgaan in de Algarve: winkels en restaurants !


Uw vakantie villa ligt even buiten het dorpje ‘Quelfes’, op zo’n 20 minuten rijden vanaf de luchthaven van Faro en in de nog onbedorven oostelijke helft van de Algarve. Quelfes is een dromerig, rustig dorpje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.
Het dorp ligt op 5 minuten rijden van Olhão, het centrale punt voor de visserij in de Algarve, waar men vele winkeltjes en restaurantjes vind met, natuurlijk, veel verrukkelijke en verse vis. Als u de andere kant opgaat bent u in 5 minuten in Moncarapacho, ook een dorpje wat de moeite waard is om te bezoeken en met vele heerlijke restaurantjes.

Ook in de directe (landelijke) omgeving zijn diverse restaurants, aangegeven door borden langs de wegen en landweggetjes. Rijdend over deze landweggetjes komt u langs vele plantages van sinaasappel en citroen tot olijven, agaves, vijgen en palmen en de verschillende bloeiperiodes van deze plantages zorgen ervoor dat het hier altijd heerlijk ruikt.

Als u Olhão verlaat in de richting van Faro, de hoofdstad van de Algarve, vind u twee supermarkten; Lidle en Modelo. In Olhao zelf is een Intermarche en een gloednieuw winkelcentrum "Ria Shopping" met een hele grote supermarkt. Even verder doorrijden, de nationale weg af en u komt in Faro. Hier vindt u een groot en modern winkelcentrum, ‘Forum Algarve’ (zie foto) met veel bekende (merken) winkels en een food court. Tevens is er een Jumbo, een hele grote supermarkt.

Verder is er in de Oost Algarve is er iedere eerste zondag van de maand wel ergens een zogenaamde "zigeunermarkt". Alles wat u maar wilt kunt u er kopen. Van t-shirts tot kippen, van schoenen tot honing uit de streek en u kunt hier heerlijk afdingen.

Uw ideale vakantiehuis huren Algarve? Kom naar Casa Josephina, u kunt geen mooiere vakantie villa Portugal vinden!