De Algarve Portugal

De Algarve, Portugal
Algarve Weer (het beste!), Algarve Bezienswaaardigheden Algarve Restaurants (de lekkerste!), Sotavento (Oost Algarve)
Top 5 Algarve Stranden

  de-algarve-portugal
Bent u op zoek naar:       Rust...
  de-algarve-portugal
Ruimte...
 

 

  de-algarve-portugal
Toeristisch...
  de-algarve-portugal
Gezellig...
 

 

  de-algarve-portugal   de-algarve-portugal  

 

Of Exclusiviteit?
Vanaf Casa Josephina heeft u het allemaal binnen handbereik!

Aan de kust van de Algarve-Portugal vindt u aan de ene kant prachtige stranden met hoge kliffen in het westen, en aan de andere kant een uitgebreid lagunesysteem dat loopt vanaf Faro (tot aan Manta Rota) met schitterende brede, lange, ruime, zachte zandstranden in het oosten.
Dit lagunegebied, dat een beetje doet denken aan de Waddenzee, wordt beschermd tegen de Atlantische Oceaan door eilandjes en zandbanken die voor de kust liggen en nog meer paradijselijke stranden aanbieden! Deze stranden horen tot de mooiste van Europa. 
Op verschillende plaatsen (Olhao, Fuzeta...) is het mogelijk om te voet, met een bootje of zelfs met een klein treintje (Pedras d'el Rei), op deze eilanden/zandbanken te komen. Dit hele gebied is ca. 1,800 hectare groot en is uitgeroepen tot natuurpark: de Ria Formosa.  Interessant is ook het bezoekerscentrum: Quinta de Marim.

De dichtst bijzijnde stranden zijn op een paar minuten afstand van uw villa: in Olhão en bij het dorpje Fuzeta. Dit is een nog oorspronkelijk vissersdorp met een gezellig mooi strand aan een "Lagoon"! Een veerbootje brengt u in vijf minuten naar nog een prachtig kilometerslang strand aan de andere kant van de lagune. Iets verder richting de Spaanse grens vindt u de wereldbekende en idyllische stranden van Ilha de Tavira.

Langs de kust van de Algarve-Portugal zijn eigenlijk zeer vele schitterende stranden!! Alles is makkelijk bereikbaar vanaf Casa Josephina via de IP1 - A22 snelweg, die van de Spaanse grens tot aan het westen loopt. U vindt alle stranden op deze link: http://www.algarve-portal.com/en/sport_leisure/beaches/

Vele van deze stranden zijn door de FEE (Foundation for Environmental Education) met de zogenaamde Blue Flag bekroond. Deze Blue Flag staat voor kwaliteit van water, sanitaire voorzieningen, parkeer mogelijkheden, beveiliging  en andere beschikbare services, zoals restaurants etc.

Uw droom vakantiehuis Algarve huren? Vanaf Casa Josephina zult u uw mooiste strand vakantie beleven!! Absoluut!! Surf naar onze home pagina voor de mooiste villa foto's: www.portugal-huis-huren.nl

Holiday Cars